pondělí 18. února 2013

Deprese a sníh

Knihu Sněhulák autora Jo Nesbo mám zapsanou jako dílo, které mě několikrát překvapilo. Prvně tím, že mě ze začátku navzdory všem očekáváním vůbec nebavilo, následně, když jsem pomalu začala podléhat zklamání, jsem zjistila, že to vlastně vůbec není špatné, a ke konci jsem se od čtení nemohla odtrhnout. I děj byl plný nečekaných zvratů a když už jsem si už myslela, že jsem vše pochopila, následně se ukázalo, že jsem nepochopila nic.
Příběh se točí kolem sériových vražd vdaných žen, které byly nevěrné a následně zabité obzvlášť surovým způsobem. Vyšetřování se ujme údajně jediný norský specialista na sériové vraždy - Harry Hole. Jak už to tak v severských detektivkách bývá, hlavní postava je workoholik s rozháraným osobním životem, který má navzdory podivnému vztahu k alkoholu nečekaně jasné a přesné úvahy.
Co se týká mého osobního hodnocení: Začátek byl na mě příliš zmatený a čtení mě začalo bavit až někde na straně 100, kdy jsem se konečně jakž takž zorientovala v ději. Druhá část mě zaujala o dost víc, přesto jsem knihu zavírala s tím, že autora Jo Nesbo zase až za chvíli, protože je tam na mě té psychologie přece jen poněkud moc.

Obálka titulu Sněhulák
kosmas.cz

1 komentář:

  1. Na Sněhuláka mám také zálusk, zatím jsem přelouskala jen Netopýra :)

    OdpovědětVymazat